Sint Maarten Parade

De Sint Maarten Parade vindt in 2018 voor de achtste keer plaats. Het is een initiatief van Sharing Arts Society, het Sint Maartensberaad en Museum Catharijneconvent. Doelstelling van de parade is het verbinden van mensen en het delen van ervaringen door middel van kunst, gekoppeld aan immaterieel erfgoed.

Feest van lichtjes
Een schitterend feest van lichtjes, klein en groot. Een optocht door de binnenstad van Utrecht waar iedereen welkom is en waarbij het delen centraal staat. Kom genieten van orkesten, koren, lichtsculpturen en theatrale acts. Loop mee met dit grootse en sprookjesachtige lichtspektakel! Tijdens de optocht van dit jaar staat Global Goal nummer 16: Vrede en Veiligheid centraal. Het paradethema is Bruggenbouwers. Want hoe creëer je een duurzaam vreedzame samenleving? Hiervoor heb je bruggenbouwers nodig. En iedereen kan een bruggenbouwer zijn, ook jij!

Lichtkunstwerk maken
Als je mee wilt lopen met de Sint Maarten Parade, draag dan iets van licht met je mee. Een lampion, een snoer van kerstlichtjes op je hoed, reflecterende schoenzolen, alles mag, zolang het maar licht geeft of licht reflecteert. Op die manier draagt iedereen bij aan het spektakel! Meelopen met de Sint Maarten Parade is natuurlijk het leukst wanneer je je zelfgemaakte lampion of sculptuur meedraagt. Kijk op de website sintmaartenparade.nl voor workshops en kom zelf je lichtkunstwerk maken!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on email

Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Sluit deze banner om verder te gaan met het gebruik van deze website.