Muzikale projectie op Domtoren

Piano project Domtoren

Keys of Light

Op het Domplein komt van 15 oktober tot en met 21 december een piano te staan waarmee de muzikant projectoren bedient die gericht staan op de Domtoren: Keys of Light. Afhankelijk van de muziek die gespeeld wordt verschijnen er verschillende projecties op de Domtoren. Zo levert een sonate van Mozart een heel andere Dom op dan een jazzimprovisatie. Alles heeft invloed op de projectie. Hoge noten en lage noten, de combinatie van noten en hoe hard en hoe snel er gespeeld wordt.

Geld inzamelen voor de Dom

Keys of Light is een initiatief van Stichting Utrechts EigenDom. Deze stichting zamelt via allerlei evenementen en acties geld in om bij te dragen aan de restauratie van de Domtoren. Het Utrechtse bedrijf Mr. Beam – onder andere bekend van de projectie op het Nijntje Museum – zit achter de techniek van de project.

Feestelijke première

Een kunstwerk als ‘Keys of Light’ is nooit eerder op deze schaal in Nederland vertoond, waardoor deze interactieve lichtinstallatie uniek mag worden genoemd. Met de projectie wordt de Dom op een bijzondere manier zichtbaar gemaakt. Belangrijk, aangezien de Domtoren momenteel helemaal door steigers is ingepakt. De feestelijke première is op dinsdag 15 oktober.

Lees het hele artikel op duic.nl.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on email

Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Sluit deze banner om verder te gaan met het gebruik van deze website.