De intocht van Sinterklaas in Utrecht in 2018

Het is een béétje vroeg voor dit nieuwtje, maar geef toe: stiekem kijken we allemaal uit naar het moment dat de Sint weer in het land is. De datum van de Sinterklaas intocht 2018 in Utrecht is nu gelukkig bekend. Hier vaart de Goedheiligman dit jaar binnen op zondag 18 november.

De intocht van Sinterklaas in Utrecht is altijd een groot spektakel waar jaarlijks zo’n 35.000 mensen op af komen. Ook in 2018 belooft de intocht weer een groot feest te worden. De Sint en zijn pieten komen per boot onze stad binnen en overal in de stad zijn leuke activiteiten.

Intocht Sinterklaas in Utrecht

Het programma van de intocht van Sinterklaas in Utrecht, op zondag 18 november, ziet er zo uit:

  • Ledig Erf: vanaf 11.30 uur is het hier feest. Sinterklaas vaart om 12.00 uur langs.
  • Vaartocht: van 12.00 tot 13.00 uur varen Sinterklaas en zijn pieten vanaf het Ledig Erf naar de Weerdsluis. Via de Oudegracht varen ze langs het stadhuis naar de Weerdsluis.
  • Weerdsluis: programma start om 12.45 uur. Om 13.00 uur legt de boot van Sinterklaas aan.
  • Optocht: van 14.00 tot 14.45 uur loopt Sinterklaas op zijn paard Amerigo door de stad. Ze gaan via de Sint Jacobsstraat, Lange Viestraat, De Neude, Schoutenstraat, Oudkerkhof en Domstraat en eindigen bij het Domplein.
  • Domplein: programma start om 13.00 uur. Om 14.45 uur komt Sinterklaas hier aan.
  • De Neude: programma start om 13.00 uur. Om 14.30 uur stopt Sinterklaas hier even.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on email

Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Sluit deze banner om verder te gaan met het gebruik van deze website.