Culturele Zondag – Utrecht Centraal

Utrecht verandert op 3 juni voor de tweede keer in één groot muziekpodium waarbij het rijke, zeer diverse muziekaanbod wordt gecombineerd met de bijzondere, verborgen en niet alledaagse locaties van de stad. In samenwerking met festivals, podia, muzikanten en muziekopleidingen, laat Utrecht nog eens extra zien en horen dat muziek onlosmakelijk is verbonden met het DNA van de stad. Van klassiek tot pop, van vocaal tot instrumentaal, van startende bands tot gevestigde namen.

Jong talent
Aan de voet van de Domtoren presenteren TivoliVredenburg, De Helling, dB’s en EKKO een mooi popprogramma met onder meer LUWTEN, Akula Rhythm Band en Figgie. In het HKU Utrechts conservatorium maak je kennis met het jonge talent dat hier studeert. Loop bijvoorbeeld mee met Tania Kross langs het programma en wie weet eindig je zelf op het podium!

Muziekoorlog
Het Domplein is de uitvalsbasis van waaruit je kunt vertrekken. Ga het Academiegebouw in voor de voorstelling JACOB 3.0 over Jacob van Eyck. Nordic Delight Festival presenteert op diezelfde plek een naamgenoot: de Deen Jacob Bellens. In het UCK theater is Sonar Traffic neergestreken met modulaire synthesizers. En wat weet jij van de Utrechtse muziekoorlog die rond 1920 uitbarstte?

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on email

Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Sluit deze banner om verder te gaan met het gebruik van deze website.