Culturele Zondag – Uitfeest

Dé start van het Utrechtse culturele seizoen en dit jaar voor het eerst een heel weekend. Verdeeld over twee dagen is er een mooi programma waarmee het komende culturele seizoen wordt afgetrapt. Op de zaterdag is er een open huizen programma op ruim 80 locaties en kan je op veel plekken zelf aan de slag. Het programma van de zondag is gecureerd door de muziek-, literatuur-, film en media- , beeldende kunst- en theater en danssector en vindt plaats op vijf locaties.

Zaterdag 15 september
De dag wordt om 13:00 uur officieel geopend op het Jaarbeursplein met What is the City but the People? Op het plein komt een grote catwalk waarop 150 Utrechters het zelfportret van de stad gaan vormen. Dit vormt tevens de officiële opening van het Jaarbeursplein. In zowel het centrum als in de wijken is er een uiteenlopend open huizen programma voor jong en oud waarbij de bezoeker kan genieten van diverse optredens of zelf kan meedoen. Tijdens het Uitfeest zijn er meerdere creatieve hotspots te bezoeken waar van alles te beleven is. Rotsoord, Vechtclub XL, De Stadstuin, De Createur, Kanaal30, Lou Oudenoord, RAUM en De Nijverheid presenteren (muziek)optredens, workshops, rondleidingen, pitches, exposities en lekker eten in festivalsfeer. Op het Centraal Station gaat het Internationaal Literatuur Festival Utrecht van start met de voorleesmarathon van Anna Karenina gelezen door 1000 vrouwen.

Zondag 16 september
Op de tweede dag van het Uitfeest presenteren de vijf kunstdisciplines zich in een gezamenlijk programma. TivoliVredenburg presenteert een jazzprogramma met optredens van Young Jazz Society, Utrechtse Jazz Archipel en De Raad van Toezicht. Op dezelfde locatie openen Bibliotheek Utrecht en Het Literatuurhuis het boekenseizoen met vertellingen voor kinderen, boekpresentaties en interviews met schrijvers. Iets verderop vindt op het Vredenburgplein de eerste officiële Utrechtse boekenmarkt plaats. In de Winkel van Sinkel presenteert de (digitale) media zich met lezingen, een virtual reality lab en installaties van onder andere FOTODOK en SETUP. Op de Neude exposeren maar liefst twaalf galeries en expositieruimtes in een speciaal ingericht zeecontainerdorp met daarnaast sculpturen en performances. De Utrechtse theaters, en theater- en dansgezelschappen brengen in de Stadsschouwburg Utrecht en op het Lucasbolwerk een omvangrijk programma voor jong en oud. Aan het einde van de dag wordt het Uitfeest afgesloten met de openluchtbioscoop bij de Weerdsluis in samenwerking met onder meer het Nederlands Film Festival, IMPAKT en Pathé.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on email

Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Sluit deze banner om verder te gaan met het gebruik van deze website.