Culturele Zondag Nieuwjaarsduik

Culturele Zondag nieuwjaarsduik 2019

Neem een aangename duik in de tweede helft van het culturele seizoen tijdens de zestiende editie van de nieuwjaarsduik. Vele Utrechtse culturele initiatieven luiden vol enthousiasme het jaar in met een veelzijdig programma op 44 voorverwarmde locaties. Jonge Utrechtse makers, die van grote waarde zijn voor de stad, vormen ook dit jaar de rode draad binnen het programma. Nieuw talent van onder andere ROC Midden Nederland en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) pakt het podium.

Breng een bezoek aan het Janskerkhof, waar het rondom de vuurkorven goed toeven is. De kunstcaravans van verzamelkunstenaar Pet van de Luijtgaarden verlaten voor één dag de winterstalling en strijken neer op het plein. Verwacht in en om de caravans een programma met onder andere muziek van jonge talenten uit de stad, verhalenvertellers en poëzie op maat. Struin langs de kramen van Gat in de Markt, waar ondernemers hun sociaal en duurzaam geproduceerde waren verkopen.

Ook het jongste publiek is van harte welkom. In de ochtend vindt een kleuter- en peuterfestival plaats van Het Wilde Westen. Lot Lohr leest voor in de Bibliotheek Utrecht en in het oude kloostergewelf In De Ruimte spelen HKU studenten de voorstelling Sammie en Opa. Liedjesschrijver en cabaretier Jasper Smit maakt grote kleinkunst voor kinderen, te zien in de Winkel van Sinkel waar ook Festival Tweetakt vooruitblikt op de aankomende editie.

Het programma wordt aan het einde van de dag afgesloten in de Winkel van Sinkel met Freedom City, de urban dance battle waarbij acht freestyle dansers het tegen elkaar opnemen. Een energieke show die je niet mag missen. Kortom: de Culturele Zondag is belooft een cultureel warm bad te worden met voor ieder wat wils!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on email

Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Sluit deze banner om verder te gaan met het gebruik van deze website.