Café Theater Festival

Van 7 tot en met 10 maart 2019 ontpopt de Utrechtse binnenstad zich als thuishaven van het Café Theater Festival. Een nieuwe generatie theatermakers laat in 28 cafés haar verrassende kijk op actuele thema’s zien. Het Café Theater Festival biedt elke dag tot ’s avonds laat een uitgebreid festivalprogramma bestaande uit korte voorstellingen. Volg een van de themaroutes of loop je eigen theatrale kroegentocht langs dansvoorstellingen, cabaret, teksttoneel en meer. En duik na de voorstellingen dieper het festival in met andere theaterliefhebbers en –makers in het festivalhart.

Voor het festival volgen jonge, professionele theater- en dansgezelschappen een ontwikkeltraject in de Café Theater Fabriek. Ze maken een korte voorstelling voor een eigen café, geïnspireerd door de ruimte en het cafépubliek. De bezoekers stippelen hun eigen theatrale kroegentocht uit, variërend van urban dance tot vertellingen en van muziektheater tot mime. De kroegen zijn voor een deel gevuld met nietsvermoedende bezoekers die vervolgens worden verleid om nog meer voorstellingen te bezoeken. Het festival wil hiermee een brug slaan tussen aanstormende podiumkunstenaars en een nieuw en breed publiek.

In het Domkwartier kun je onder andere voorstellingen verwachten in De Rechtbank, ’t Oude Pothuys, Springhaver Café en Rabarber.

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on email

Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Sluit deze banner om verder te gaan met het gebruik van deze website.