Bed & Breakfast in uniek ‘staalhuis’ op het kleinste kavel van de stad

Utrecht is binnenkort een Bed & Breakfast rijker, en wat voor een! Het bijzondere hoekpand aan de Kromme Nieuwegracht dat sinds eind juni van dit jaar te koop stond op woningplatform Funda, is gekocht door de Utrechtse verzamelaar en restaurator Bert Degenaar. Het AD Utrechts Nieuwsblad sprak hem over zijn nieuwste aankoop.

Bert wandelde toevallig nét over de Kromme Nieuwegracht, toen de makelaar het bordje ‘Te Koop’ aan de gevel hing. ‘’Ik kon het bijna niet geloven. Dat hoekpand, waar ik zo vaak langskom en zo vaak met bewondering heb bekeken. Dat moest ik gewoon hebben.” Niet veel later was het pand van ruim 120 vierkante meter woonoppervlak van hem. Hij zegt er iets onder de vraagprijs (775.000 euro) voor te hebben neergeteld. In het pand gaat Bert een Bed & Breakfast vestigen.

Spectaculair pand

Wat dit stekkie zo bijzonder maakt? Een he-le-boel: de zeven woonlagen waaronder twee veertiende eeuwse werfkelders, drie badkamers, de gevel die helemaal van glas en staal is, het dakterras met een spectaculair uitzicht op de Dom… Daarnaast is het huis met 123 vierkante meter zeker niet de kleinste woning van Utrecht, maar het staat wel op het kleinste kavel van de stad. Het perceeloppervlakte is namelijk 13 vierkante meter. Doordat het huis verdeeld is over zeven verdiepingen, is er toch ruimte genoeg.

Huurder gezocht

Heb je altijd al in zo’n markant pand willen wonen? Dan is dit je kans! Bert is namelijk op zoek naar een huurder die de B&B wil runnen. ‘’Ik heb wel wat kandidaten op het oog, maar iedereen die er zin in heeft, kan zich nog melden. Het belangrijkste vind ik dat je passie hebt voor het pand en daar gewoon iets moois wil neerzetten.”

Opening B&B?

Wanneer de B&B opengaat is nog niet bekend, maar erg lang zal het in ieder geval niet duren. Bert hoopt dat de geschikte kandidaat zich snel aandient. ”Daarna kunnen we snel open. Het pand is van binnen al helemaal af. Het heeft alleen hier en daar een likje verf nodig.”

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on email

Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Sluit deze banner om verder te gaan met het gebruik van deze website.